top of page
  • Antonis Pissas

5 λόγοι για να μεταβείτε σε υπηρεσίες VoIP

Κάθε επιχείρηση με ανησυχίες για αποτελεσματικές και οικονομικές λύσεις για τις τηλεπικοινωνίες ενδέχεται να έχει ήδη ενημερωθεί ότι τα VoIP τηλεφωνικά συστήματα είναι η καλύτερη επιλογή στη σημερινή κοινωνία του Διαδικτύου. Μπορεί κανείς να πεί ότι με πρώτη ματιά,  οι υπηρεσίες VoIP απαντούν σε πολλές, αν όχι όλες, από τις κύριες ανάγκες επικοινωνίας που απαιτούν οι εταιρείες από τα τηλεφωνικά συστήματα.


Όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν πολλά πιθανά οφέλη από τη μετάβαση σε τηλεφωνικό σύστημα VoIP. Ας δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους αυτή η αλλαγή μπορεί να μειώσει τις επενδύσεις κόστους και χρόνου, ενώ παράλληλα αυξάνει την παραγωγικότητα.


  • Χαμηλό κόστος

Όπως υποδηλώνει το όνομα, ένα τηλεφωνικό σύστημα VoIP χρησιμοποιεί πρωτόκολλο Διαδικτύου για να πραγματοποιεί κλήσεις. Αντί να χρησιμοποιούν τηλεφωνικές γραμμές, όλα τα δεδομένα επικοινωνίας μετατρέπονται σε πακέτα και αποστέλλονται μέσω του δικτύου IP. Το δίκτυο IP που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας μπορεί να είναι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, μια άμεση σύνδεση IP με τον πάροχο τηλεφωνικών υπηρεσιών σας ή ένας συνδυασμός και των δύο.

Η πραγματοποίηση κλήσεων μέσω παραδοσιακών τηλεφωνικών γραμμών σημαίνει ότι μια γραμμή λαμβάνεται από τους δύο καλούντες που τη χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν. Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσες πολλές γραμμές που μπορούν να εγκατασταθούν, οι κλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω σταθερών γραμμών, ειδικά εάν είναι υπεραστικές, είναι ακριβές. Ωστόσο, η χρήση του Διαδικτύου για την αναμετάδοση δεδομένων κλήσεων παρακάμπτει αυτό το πρόβλημα, καθιστώντας τις εγχώριες και υπεραστικές κλήσεις φθηνότερα συνολικά.

Στην πραγματικότητα, στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν VoIP συχνά δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιούν αστικές και υπεραστικές κλήσεις αρκετά οικονομικότερα.


  • Φορητότα υπηρεσίας


Εάν η επιχείρησή σας είναι εν κινήσει, οι υπηρεσίες VoIP μπορούν να σας προσφέρουν τεράστιο όφελος, επειδή θα σας ακολουθούν όπου κι αν πάτε.

Σε ένα παραδοσιακό τηλεφωνικό σύστημα, σε μια γραμμή που εκτείνεται σε ένα σπίτι ή μια επιχείρηση εκχωρείται ο δικός του αριθμός τηλεφώνου. Στη συνέχεια μπορεί να χαθεί πολύς χρόνος επικοινωνώντας με τηλεφωνικές εταιρείες για τη μεταφορά υπηρεσιών και αριθμών τηλεφώνου σε νέες τοποθεσίες. Με ένα τηλεφωνικό σύστημα VoIP, όλα αυτά εξαλείφονται. Δεν υπάρχουν φυσικοί περιορισμοί. Έχετε την ελευθερία να κινηθείτε όπως απαιτεί η επιχείρησή σας χωρίς πρόσθετο άγχος.


  • Συνδιάσκεψη


Δεδομένου ότι με το VoIP, οι κλήσεις περνάνε μέσω Ίντερνετ αντί για αποκλειστικές τηλεφωνικές γραμμές, η δημιουργία και η συμμετοχή σε κλήσεις συνδιάσκεψης γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Σαφώς και είναι δυνατόν να κάνετε κλήσεις συνδιάσκεψης εάν η επιχείρησή σας χρησιμοποιεί ένα παραδοσιακό τηλεφωνικό σύστημα, αλλά αυτό που θα αντιμετωπίσετε είναι ότι θα πρέπει να πληρώσετε για μια επιπλέον υπηρεσία ώστε να γίνει η συνδιάσκεψη.

Αυτές οι υπηρεσίες είναι εγγενείς σε πολλά τηλεφωνικά συστήματα VoIP. Αντί να πληρώνετε για κάτι επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων συνδιάσκεψης ως κάτι «στάνταρ» για υπηρεσίες που ήδη πληρώνετε.

Επιπρόσθετα οι υπηρεσίες VoIP διευκολύνουν επίσης τις βιντεοδιασκέψεις.

Φυσικά, αυτά τα είδη συνεδριών είναι συνήθως ειδικές περιπτώσεις, αλλά η προσωπική αλληλεπίδραση με συναδέλφους και πελάτες, ενώ το επιχειρησιακό προσωπικό είναι εκτός γραφείου, είναι πολύ πιο εύχρηστο με τηλεφωνικά συστήματα VoIP.


  • Αποτελεσματική αλληλεπίδραση με τους πελάτες σας


Στη σημερινή παγκόσμια οικονομία, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε. Αυτό σημαίνει συχνά ότι οι συναντήσεις απαιτούν ταξίδι. Παρόλα αυτά, με μια υπηρεσία VoIP δεν υπάρχει λόγος να χάσετε την ικανότητα να πραγματοποιείτε σημαντικές κλήσεις ή να μην προωθείτε σημαντικά έγγραφα.


Με ένα τηλεφωνικό σύστημα VoIP, μπορείτε να επιλέξετε πού κουδουνίζουν οι κλήσεις σας και πώς. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε το πρώτο γκρουπ συσκευών που θα προωθηθούν στο γραφείο σας. Εάν δεν απαντήσετε στην κλήση, τότε θα μεταδοθεί σε μια δεύτερη ή τρίτη συσκευή, για παράδειγμα, σε κινητό τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή. Με απλά λόγια, οι κλήσεις δεν χρειάζεται πλέον να χάνονται εάν είναι επείγουσες.


Σημαντικά έγγραφα που πρέπει να προωθηθούν δεν πρέπει πλέον να περιμένουν. Χρησιμοποιώντας το VoIP, οι συνεργάτες μπορούν να στείλουν με ηλεκτρονικό φαξ τα έγγραφά τους αντί να περιμένουν μια μέρα (ή περισσότερες) για να φτάσουν σε μια συσκευή φαξ.


  • Αξιοπιστία


Μια κοινή ανησυχία που εμφανίζεται στο VoIP είναι το γεγονός ότι εάν ή σύνδεση του Ίντερνετ σταματήσει να λειτουργεί, το ίδιο κάνει και η δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι ακόμα και ο Ελληνικός πάροχος Cosmote έχει μεταβεί σε VoIP.

Αν και γεγονός η “αδυναμία”, αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί υπό τις σωστές συνθήκες.

Με λύσεις τηλεφωνικών κέντρων όπως το CLOUD vPBX της IPVoice, μένετε ήσυχοι για την απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεφωνίας σας. Επίσης, η προώθηση κλήσεων, όπως και άλλες λειτουργίες στα τηλεφωνικά συστήματα VoIP, είναι απίστευτα ευέλικτη. Η δυνατότητα επιλογής του τόπου προώθησης των κλήσεων σας και πώς, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται επίσης να χάσετε την παραγωγικότητα λόγω τοπικών διακοπών ρεύματος ή συμβάντων που σχετίζονται με τον καιρό. Εάν το τηλέφωνο γραφείου δεν μπορεί να απαντηθεί, η φορητή συσκευή ή ο φορητός υπολογιστής σας μπορεί.

21 views
bottom of page