top of page
  • Writer's pictureWi-Com NetWorks

Άλλο VoIP τηλεφωνικό κέντρο και άλλο VoIP υπηρεσίες (SIP Trunk)

Η διάκριση μεταξύ VoIP Τηλεφωνικού κέντρου χωρίς SIP trunk και IP Τηλεφωνικού κέντρου με SIP trunk αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο τα τηλεφωνικά κέντρα επικοινωνούν με τους παρόχους υπηρεσιών VoIP.

Ένα VoIP Τηλεφωνικό κέντρο χωρίς SIP trunk χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο VoIP για να μετατρέψει τις φωνητικές κλήσεις σε ψηφιακά πακέτα και να τις μεταδώσει μέσω του δικτύου IP και χρησιμοποιεί συνήθως μια συμβατική τηλεφωνική γραμμή ή μια σειρά από γραμμές PSTN (Public Switched Telephone Network) για να συνδεθεί με τον πάροχο υπηρεσιών τηλεφωνίας.

Από την άλλη πλευρά, ένα IP Τηλεφωνικό κέντρο με SIP trunk, χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SIP (Session Initiation Protocol) για την απευθείας σύνδεση με ένα SIP trunk παροχέα. Ένα SIP trunk είναι μια εικονική γραμμή που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των φωνητικών κλήσεων και άλλων τηλεφωνικών υπηρεσιών μέσω του δικτύου IP. Αυτό επιτρέπει στο τηλεφωνικό κέντρο να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα των υπηρεσιών VoIP όπως τα απεριόριστα κανάλια φωνής της IPVoice.gr

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page